Korpa

Korpa

eFiskalizacija

eFiskalizacija, Smart TILL

eFiskalizacija ili e-fiskalizacija

eFiskalizacija je novina u Republici Srbiji koja će uticati na poslovanje privrednih subjekata koji su i do sada imali fiskalne kase. Kao i na veliki broj onih koji do sada nisu imali obavezu evidentiranja prometa preko fiskalne kase.

Dokument koji reguliše ovu oblast je novi Zakon o fiskalizaciji koji je stupio na snagu 2020. godine. Počinje da se primenjuje od 01.11.2021.godine.

Ovde možete pogledati dokument https://www.purs.gov.rs/fiskalizacija/eFiskalizacija/zakoni/7775/zakon-o-fiskalizaciji.html

Verujemo da ste upoznati da je elektronska fiskalizacija u Srbiji u toku. Poreska uprava Srbije odredila 30. April 2022. kao krajnji rok za implementaciju i prelazak na novi sistem poslovanja pa smo tako i mi kao firma razvili programsko tehničko rešenje e-Fiskal koje će vašoj kompaniji omogućiti da veoma lako i jednostavno kreira fiskalni račun i najlagodnije pređe na novi sistem rada.

Pri razvoju novih usluga, e-Fiskal se vodi činjenicom da svaka kompanija, u zavisnoti od obima posla i delatnosti koju obavlja, ima specifične potrebe, zbog čega smo kreirali programsko rešenje po meri svakog biznisa.

Elektronska fiskalizacije je novina sa kojom se svi privredni subjekti na teritoriji Republike Srbije prvi put susreću a naše softversko rešenje (e-Fiskal) je spremno za pouzdan i jednostavan rad za novu fiskalizaciju.

Fiskalne kase kakve su nam sada poznate, prestaju da se koriste sa 30. Aprilom 2022. godine a na prodajnim mestima njih će zameniti EFU (elektronski fiskalni uređaj) sa odgovarajućim softverom.

Elektronski fiskalni uređaj (EFU) može biti bilo koji uređaj (kompjuter, smartphone, All-in-One, tablet, itd) koji u sebi ima instaliran softver (e-Fiskal) za dvosmernu komunikaciju sa Poreskom upravom Srbije. Račun potpisan vašim bezbedonosnim elementom se prilikom izdavanja putem softvera, šalje Poreskoj upravi koja isti verifikuje, tj overava i šalje nazad na štampu.

Za potrebe obavljanja elektronske fiskalizacije, morate imati programsko (softversko) rešenje, sa kojim ćete obaviti fiskalizaciju računa.

Programsko rješenje preko interneta šalje račun Poreskoj upravi i od Poreske uprave preuzima fiskalni broj računa, zaključi fiskalizaciju računa i isti šalje na štampu.

Kako bi smo poslovnim korisnicima garantovali sigurnost i kontinuitet u poslovanju, stručnu podršku i vrhunsko korisničko iskustvo, nudimo moderno i stabilno e-Fiskal rešenje.

e-Fiskal je moguće povezati sa ostalim softverskim rešenjima koje sada koristite u vašim objektima što će vašim zaposlenima omogućiti lakši rad nakon 30. Aprila 2022. godine.

Funkcionalnosti koje e-Fiskal poseduje:

Izdavanje gotovinskih računa;

Izdavanje korektivnih računa;

Unos artikala i usluga po grupama;

Unos, uređivanje i ažuriranje kupaca i dobavljača;

Odobravanje popusta;

Praćenje stanja zaliha;

Unos inventar/robe;

Podešavanje različitih oblika plaćanja (kartica, gotovina,virmansko plaćanje);

Izveštaj za knjigovodstvo;

Izvoz (Export) podataka u csv file;

Mogućnost slanja SMS reminder (podsetnik) za rezervacije, zakazane termine, itd

Unapredite svoje poslovanje, bez ugovorne obaveze. Fiskalizujte se na vreme. Softverska fiskalna kasa za 1.199,00din/mesečno+PDV. Za sve klijente koji se odluče za naše softversko rešenje dok traje prelazni (PROMO) period tj do 30.04.2022. odobravamo popust od 100%.

Softversku e-Fiskal licenu (EFU) možete koristiti na bilo kojem uređaju koji se nalazi u nekom od vaših poslovnih objekata.

Ponudom je obuhvaćena instalacija softvera na svim lokacijama u terminima koje dogovorimo. Takođe,  kako bi se vaši zaposleni što brže i bolje upoznali sa e-Fiskal softverskim rešenjem, ponudom je obuhvaćen trening odnosno kurs ovlašćenog predstavnika e-Fiskal-a  sa vašim zaposlenima.

Mi vodimo računa o tome da postoji stalna usklađenost sa zakonskim promenana koji se automatski nadgrađuju u softverskom rešenju koje koristite u vašim maloprodajnim objektima.

U našoj ponudi možete naći uređaj koji odgovara vašim poslovnim potrebama.

Softversko rešenje koje nudimo možete koristiti i bez kupovine uređaja.

Ono što treba da znate

Štampa fiskalizovanih elektronskih računa dozvoljena je na bilo kom tipu štampača i slobodan je izbor poreskog obveznika. Ovi štampači ne moraju imati fiskalnu memoriju. Štampa računa se obavlja na termalnom printeru.

Elektronski fiskalni uređaj (EFU) može biti bilo koji uređaj (kompjuter, smartphone, All-in-One, tablet, itd) koji u sebi ima instaliran softver (e-Fiskal) za dvosmernu komunikaciju sa Poreskom upravom. Račun potpisan bezbedonosnim elementom se prilikom izdavanja putem softvera, šalje Poreskoj upravi koja isti verifikuje, tj overava i šalje nazad na štampu.

IT-Creator je za potrebe elektronske fiskalizacije obezbedio podršku 24/7/365 i to:

* online (chat) podršku na web portalu;

* prvi nivo podrške – operater u call centru;

* drugi nivo podrške – tehničko lice; * treći nivo podrške – izlazak na teren i rešavanje problema.

No Replies on

eFiskalizacija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.